Door drukte van dagdagelijkse werkzaamheden komt een implementatie van een onderhoudsmanagementsysteem (OMS) niet van de grond bij een producent van eetbaar papier.

Meer overzicht door een ingericht OMS

DE UITDAGING

Een producent van eetbaar papier werkte nog veelal met Microsoft Word en uitgeprinte formulieren om onderhoudstaken aan te sturen en aan te tonen. Het hoofd van de technische dienst begreep het belang van meer structuur en het kunnen sturen op informatie uit onderhoud. Echter kwam een implementatie van een onderhoudsmanagementsysteem (OMS) niet van de grond door drukte van dagdagelijkse werkzaamheden. Veerenstael heeft het OMS Ultimo ingericht en geïmplementeerd.

ONZE AANPAK

We zijn gestart met het vaststellen van de benodigde diepgang van de objectenboom. Vervolgens is deze uitgewerkt in samenwerking met een aantal kundige monteurs van het bedrijf. Hierop is een procesontwerp gemaakt die past bij de huidige werkwijze en aansluit op de mogelijkheden van Ultimo. Vervolgens is alles ingericht in de Ultimo omgeving, zoals het inladen van de objectenboom en preventieve onderhoudsplannen. Na een testperiode zijn alle werknemers getraind in het gebruik van Ultimo.

het resultaat

Binnen een maand is er een werkend OMS gerealiseerd. In de weken die hierop volgden hebben wij ondersteuning geboden bij de eerste analyses die uit het systeem gemaakt konden worden, zoals % OH-taken uitgevoerd volgens planning en aantal storingen per machine.

Nu kan het productiebedrijf zelfstandig de vervolgstappen zetten in het continu verbeteren van de onderhoudsorganisatie en de asset prestaties.

  • Getraind personeel, waardoor Ultimo op de juiste wijze wordt ingezet
  • Minder openstaande werkzaamheden door structuur in onderhoudstaken
  • Inzicht in asset prestaties
  • Inzicht in onderhoudskosten per asset
  • Inzicht in verhouding preventief/ correctief onderhoud

© 2022 veerenstael.nl | Cookies