Optimaal asset beheer op tactisch niveau

Maintenance engineering

Ben jij verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de assets in jouw werkveld? Ben je continu brandjes aan het blussen en krijg je hier moeizaam verbetering in? Of loopt de integriteit van je assets achteruit en moeten er acties genomen worden om de veiligheid te borgen? Dit is een van de vele problemen die een maintenance engineer voor je kan oplossen!

WAT IS EEN MAINTENANCE ENGINEER?

De maintenance engineer is een rol die voorkomt in diverse sectoren zoals de infra, productie en olie & gas. Overal hebben maintenance engineers ongeveer dezelfde taak: op een tactisch niveau optimaal asset beheer realiseren. Een goede maintenance engineer kan een realistische afweging maken tussen prestaties, risico’s en kosten. Dit is dan ook het grootste verschil met de gangbare engineer die vaak te specialistisch is opgeleid om het totale (kosten)plaatje te overzien.

Veerenstael innovatie
 

WANNEER HEB IK EEN MAINTENANCE ENGINEER NODIG?

Een goede maintenance engineer is geen goedkope kracht om op te nemen in de onderhoudsorganisatie. Voor veel bedrijven is maintenance engineering slechts in bepaalde fases nodig; bijvoorbeeld bij een verbetertraject binnen preventief onderhoud of bij inbedrijfname van een nieuwe installatie. Maar voor organisaties kan het juist ook lonen om een maintenance engineer voor een langere periode in te zetten, zodat er een continu verbeterende organisatie ontstaat.

WAAR KUNNEN DE MAINTENANCE ENGINEERS VAN VEERENSTAEL MIJ MEE HELPEN

De maintenance engineers van Veerenstael hebben elk hun eigen sub-expertise binnen maintenance engineering. Onze engineers helpen bij:

  • Opzetten van onderhoudsconcepten
  • Uitvoeren van risico analyses (RCMII en FMECA)
  • Inrichten of verbetering van het werkorder proces
  • Opzetten van life cycle cost planning
  • Opzetten van meerjarige onderhoudsplannen
  • Inrichten van de onderhoud en asset prestatie indicatoren
  • Uitvoeren van storingsanalyses
  • Selecteren van spare parts & inrichten van spare part management
  • Inrichten van onderhoudsbeheersysteem / onderhoudsmanagement systeem

WAT LEVERT MAINTENANCE ENGINEERING OP?

De maintenance engineer maakt een afweging tussen prestaties, kosten en risico’s. Hij doet dit in lijn met jouw organisatiedoelstellingen, waardoor hij in staat is om nu de juiste (kosteneffectieve) beslissingen te nemen. Op langere termijn hebben deze beslissingen een positief effect op beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit. Door slim naar onderhoud te kijken, zijn er vrijwel altijd goede resultaten te behalen, waarmee de inzet van maintenance engineering ruimschoots wordt terugverdiend.

Meer weten? Yannick helpt je graag!

Heb je interesse of een vraag over wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact met me op. Ook met vragen over andere diensten kun je altijd bij mij terecht.

Yannick van Stiphout

Eigenaar Veerenstael & Maintenance Management / reliability consultant

Yannick van Stiphout

Gerelateerde projecten

Onze partners

© 2024 veerenstael.nl | Cookies