Een succesfactor voor de plastic recycling industrie

Met de toegenomen druk op duurzaamheid en de financiële stromen voor de plastic en afval recycling industrie is de eis voor transparantie toegenomen en is er de noodzaak voor recyclers om hun rapportage en registratie goed op orde te krijgen. Traceability van afvalstromen is een succesfactor voor de plastic recycling industrie.

Optimaal assetmanagement

Dit start met de professionele keten en optimaal assetmanagement. Assetmanagement draait om het realiseren van de laagste kosten van beheer (total cost of ownership). Dat begint met het weten welke productiemiddelen er beheerd moeten worden, welke prestaties worden verwacht van de processen en goed inzicht hebben in de technische staat van de machines.

Opstoppingen en stilstand voorkomen

Bij het verbeteren van productieprestaties is het noodzakelijk het proces over de hele keten te beschouwen om zo opstoppingen en stilstand te voorkomen. Zeker in recyclingprocessen van de afvalverwerkingsindustrie is het belangrijk dat de machines presteren op het moment dat beschikbaarheid vereist is, omdat er anders opstoppingen ontstaan in het proces. Er kunnen zelfs maatschappelijke problemen ontstaan wanneer afvalstoffen niet meer verwerkt kunnen worden. Het is dan niet alleen belangrijk de betrouwbaarheid van de installaties te beheersen met professioneel onderhoud, ook het inzicht in de opslag en logistieke flow zijn van belang om de flow in de productieketen te beheersen.

Een krachtige combinatie

Met gebruik van Skaal benut de recycling industrie de kracht van digitale innovatie en Internet of Things, gecombineerd met slimme software en eenvoudige applicaties voor de operators. Samen met de engineering kracht van Veerenstael vormt dit een krachtige combinatie om recyclers verder te helpen naar een duurzame en optimale operatie.

Op basis van pay-per-use geeft de applicatie direct inzicht waar afvalstromen zich op een bepaald moment in het proces bevinden, gebaseerd op intuïtieve scan techniek, barcodes en weegcellen.

  • Van minuten naar seconden – bespaar tijd voor je fabrieksoperators
  • Minder papierwerk betekent minder fouten – met Skaal hoeft je fabrieksoperator slechts te scannen en klaar
  • What you see is what you get – manage inkomende en uitgaande producten in een centraal dashboard

Skaal.co is het slimme massabalans platform voor de plastic recycling, waarin alle informatie stromen vanuit de fabriek verwerkt worden tot een real-time massabalans, overheidsrapportages en facturen.

Veerenstael

Veerenstael is een team van specialisten die organisaties helpen bij het aanbrengen van structuur om controle te krijgen over toekomstige kosten, het beheersbaar maken van technische risico’s en materiaalstromen te minimaliseren. Met jaren ervaring in de maakindustrie en recycling, een betrouwbare partner.

Ga voor meer informatie over Skaal naar Skaal.co
Auteurs Rik Kobussen, Gerard van der Hoeven

Deel dit bericht op

© 2024 veerenstael.nl | Cookies