Bedrijfsprocessen automatiseren en op data baseren

Timo Metselaar (24) is sinds oktober het KMS meesterbrein van Veerenstael. Dat hij daarnaast ook nog bedrijfskunde heeft gestudeerd en een ambitie heeft op het ondernemerschapsvlak, maakte hem een goede match. Hoe heeft hij zijn eerste maanden bij Veerenstael ervaren? Hij is midden in coronatijd gestart. Heeft hij alle collega’s inmiddels ‘live’ gezien?

Timo, hoe ben je eigenlijk met Veerenstael in aanraking gekomen?
Timo: “Ik kende Jeroen (Struijk, directeur) uit Bergschenhoek, waar ik vandaan kom. Hij heeft mij via LinkedIn gecontacteerd en bood aan om te helpen met mijn scriptie voor mijn Master Business Information Management. Uiteraard vertelde hij me ook over Veerenstael en werd mijn interesse over Veerenstael als werkgever gewekt. Ik ben open de sollicitatiegesprekken ingegaan en dat voelde goed. Met name de groeimogelijkheden, de mentaliteit binnen Veerenstael, persoonlijke ontwikkeling en de bedrijfskundige optimalisatie in de productiesector versus smart industry spraken me erg aan.”

Dus je bent na je studie meteen bij Veerenstael begonnen?
“Na het afronden van mijn scriptie heb ik twee maanden vakantie genomen en bij mijn ouders in het bedrijf gewerkt. Na die twee maanden ben ik bij Veerenstael gestart.”

Hoe zijn je eerste maanden geweest, zo in combinatie met corona?
“Het is goed bevallen, helaas ben ik weinig op kantoor geweest sinds mijn start in november. Daardoor duurde het vrij lang voor ik iedere collega een keer ‘in het echt’ had gesproken. Thuiswerken gaat goed, gelukkig heb ik een eigen kantoor en daarmee een prima werkplek.

In het begin moest ik even door een bel barrière. Contact opnemen was zeker nodig om samen met collega’s processen voor het KMS systeem in kaart te brengen. Nu is die barrière weg en heb ik het naar mijn zin; ik weet wat ik moet doen en daarmee ben ik zelfsturend geworden.

Het opzetten van de ideeën funnel vond ik een mooi intern project, waarbij ik zelf iets kon opleveren. De ideeën funnel is een doorlopend programma binnen Veerenstael geworden, waarbij het hele team gezamenlijk werkt aan nieuwe ideeën, die bijvoorbeeld in nieuwe assetmanagement diensten kunnen resulteren.”

Klopt het dat je binnenkort bij een klant gaat starten?
Timo: “Ja, dat klopt inderdaad. Ik volg bij verschillende collega’s nu ook trainingen ter voorbereiding hierop. Het helpt om inzicht te krijgen hoe onderhoud prestatie contracten eruit zien en daarmee context en overzicht in werkzaamheden te hebben. Het is aardig wat nieuwe informatie, dus daarbij helpt het dat ik kan leren van de kennis van ervaren collega’s. En ik merk veel passie bij mensen, wat ook motiverend werkt.”

Wat is je indruk tot nu toe van Veerenstael?
Ik voel me betrokken, er wordt naar je geluisterd en advies wordt serieus genomen. Het team is gezellig, bevlogen, gepassioneerd en gedreven om te produceren. Niet lullen maar poetsen en daarna nog meer poetsen. Helaas zijn er nog geen live borrels, maar daar kijk ik ook naar uit.”

Waar wil je graag naartoe groeien?
“Op de korte termijn wil ik vooral veel kilometers maken om ervaring op te doen. Persoonlijk en door mijn studie heb ik interesse in IT en innovativiteit. Bij Veerenstael kan ik meedenken met groei en digitale strategie, waarbij beide aspecten in elkaars verlengde liggen. Er is een vraag vanuit de industrie om zaken te automatiseren en op data te baseren, waardoor bedrijfsprocessen zullen veranderen. Door Internet of Things en Industrie 4.0 gaan we veel slagen maken als wereld zijnde en ik wil graag aan deze ontwikkelingen bijdragen.”

Deel dit bericht op

© 2024 veerenstael.nl | Cookies