De combinatie asset management en industrie

Vok Keijsper (32) draait inmiddels alweer een paar maanden mee bij Veerenstael. Hij is onze go-to-guy als het om systems engineering gaat en hij specialiseert zich ondertussen op de combinatie asset management en industrie. Benieuwd hoe zijn eerste maanden bij Veerenstael zijn bevallen? Lees gauw verder.

Zeg Vok, hoe ben je in Systems Engineering terecht gekomen?
‘Ik ben gestart bij een klein ingenieursbureau, waar ik verantwoordelijk was voor projecten binnen de ruimtelijke ontwikkeling met de focus op wet- & regelgeving, procesmanagement en implementatie. Daarna heb ik vanuit de consultancy in meerdere rollen gewerkt, van Data Analist tot Asset Management Consultant en Systems Engineer.

Ik hou van dynamiek en om op strategisch niveau na te denken, achter de schermen zaken te regelen en informatie of kennis over te dragen. Ik heb veel ervaring opgedaan in datamanagement en analyses, om deze vervolgens in verbetervoorstellen om te zetten.
Voor mijn gevoel werden mijn werkzaamheden helaas na een aantal jaar een trucje. Ik wil me graag verder ontwikkelen in de combinatie asset management en industrie. Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met TMC, die handelde in partnerschap met Veerenstael. Veerenstael bood de combinatie waarin ik wil werken en waarin ik onder andere kan meegroeien in infra projecten.’

En hoe bevalt het inmiddels bij Veerenstael?
‘Door corona duurde het langer voordat ik mijn Veerenstael collega’s in het echt heb gezien. Doordat het niet zo’n groot bedrijf is, heb ik echter goed contact en zie ik in mijn team gelijkgestemden, iets waar ik veel behoefte aan had. De dagstart met alle collega’s werkt goed en ik probeer met regelmaat met iemand af te spreken over niet werk gerelateerde zaken, om een persoonlijke band op te bouwen.

Wat me aanspreekt is dat iedereen meerdere verantwoordelijkheden heeft, mede doordat Veerenstael groeiende is. Daarnaast kun je meer zien en ontdekken als consultant. Het is een jonge club met oprechte interesse, ook in mij als persoon.

Momenteel werk ik bij een servicebedrijf aan een verificatie health check voor alle onderhouds-projecten. De opdracht was vrij snel helder en ik heb een hoge mate van zelfstandigheid in het project. Daarom is het prettig om zaken, met zowel de klant als met Rik (Kobussen, directeur), over de voortgang terug te koppelen.

Naast onze project werkzaamheden, houden we ons intern onder andere met nieuwe product-ontwikkelingen bezig, wat mede gestimuleerd wordt vanuit Veerenstael. Door de positiviteit vanuit de partners en de hoge mate van kennis in huis, worden we meegetrokken in het ontwikkelen van nieuwe ideeën, wat erg bijdraagt aan de goede sfeer.

Op korte termijn kijk ik er ook naar uit om mijn kennis in de industrie toe te passen. Waar Systems Engineering een vrij kort en specifiek proces is, zijn projecten in de industrie wat langduriger waarbij je alles wat je bedenkt, ook kunt verbeteren. Deze verbeteringen kunnen vrij snel doorgevoerd worden, waardoor je direct resultaten van je werk ziet. Ik begin daardoor blij aan het begin en eindig blij aan het einde van de dag.’

Deel dit bericht op

© 2024 veerenstael.nl | Cookies