Opruimen komt voor inrichten

Het mooie van ons vakgebied in technisch onderhoud, is dat je een kijkje mag nemen in verschillende keukens. Zo kom je er ook achter dat heel veel bedrijven tegen dezelfde soort problemen aanlopen op het gebied van maintenance management. Oplossingen die werken voor de één zijn ook vaak toepasbaar op de situatie van een ander.

Eén van de klassiekers die regelmatig op tafel komt; ‘opruimen komt voor inrichten’. Elke goedlopende organisatie vereist een klinkende administratie en een goede administratie heeft op zijn beurt weer een plan nodig hoe informatie verwerkt moet worden. Het is niet altijd de leukste klus, maar absoluut noodzakelijk; het wordt letterlijk en figuurlijk ‘opruimen’ om de basis op orde te krijgen.

Een voorbeeld; voordat je een keuze kunt maken welk coderingsysteem je gaat toepassen voor je voorraaddelen, is het belangrijk om te weten hoeveel echte voorraad je in beheer hebt. Vaak blijven voorraaddelen liggen zonder dat er noodzaak voor is, of zelfs nadat de machine allang is verwijderd! Een opruimactie creëert letterlijk ruimte, maar heeft ook symbolische waarde; afscheid nemen van een oude manier van werken en een focus op continu verbeteren.

Het opruimen heeft ook nog een bijkomend voordeel; wanneer wij een voorraadbeheer optimalisatie project aanpakken, dan zorgen wij dat er altijd een business case staat. Dat maakt dat het belang en resultaat goed overdraagbaar is naar het (technische) team. Door het verbeterproject (waaronder het opruimen) samen aan te pakken, ontstaat er verbinding en betrokkenheid bij het team!

Ook een maintenance Marie Kondo nodig? We helpen je graag! Neem contact met ons op!

Deel dit bericht op

Meer berichten

© 2024 veerenstael.nl | Cookies