Krijg grip op je onderhoudsproces

Maintenance scan

Merk je dat het onderhoudsproces binnen je organisatie niet altijd onder controle is? Loopt de back log alleen maar op en of weet je niet meer welke taken de meeste prioriteit moeten krijgen? Of is het proces juist aardig op de rit en ben je op zoek naar waar je de volgende verbeterslag kunt doorvoeren? Met de maintenance scan biedt Veerenstael een laagdrempelige manier aan om jouw onderhoudsorganisatie en -processen onder de loep te nemen.

WAT IS DE MAINTENANCE SCAN

Door middel van interviews met stakeholders binnen het maintenance proces wordt onderzocht waar de verbeterpunten te vinden zijn binnen je organisatie. Dit is gebaseerd op het Veerenstael kennismodel met daarin zes processtappen centraal, rondom de asset managementstrategie. Op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau wordt gekeken hoe het onderhouds- en beheerproces door de verschillende betrokken rollen wordt uitgevoerd en ervaren. Hierdoor krijgen we een inzicht in het onderhoudsproces vanuit meerdere invalshoeken uit de praktijk.

Waarom een maintenance scan

Op basis van de interviews en het onderzoek krijg je een overzicht van de huidige staat van je onderhoudsorganisatie. Daarnaast stellen we een advies op welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Op deze manier heb je inzicht in je huidige onderhoudsorganisatie en -processen en een start voor het doorvoeren van verbeteringen.

Wat levert de maintenance scan op

  • Laagdrempelige manier om meer inzicht te krijgen in je onderhoudsorganisatie;
  • Zicht op de uitvoering van je processen gezien vanuit verschillende rollen;
  • Grip op de kern van je onderhoudsprocessen;
  • Stappenplan om verbeteringen daadwerkelijk door te kunnen voeren in de vorm van business cases, denk aan:
    o   Gecontroleerd minder storingen;
    o   Hogere effectiviteit in de productie;
    o   Zicht op je risico’s en beheersmaatregelen.

Hoe wordt de maintenance scan uitgevoerd en ingezet?

Twee maintenance consultants van Veerenstael nemen in twee dagen tijd verschillende interviews af in jouw organisatie met de stakeholders binnen jouw onderhoudsproces. Daarnaast wordt de data van je OMS-systeem geanalyseerd. Hierdoor krijg je een kijk op hoe dit proces wordt ervaren.

De combinatie van de specifieke onderhoudservaring van de specialisten in je organisatie en de bevindingen van de Veerenstael consultants zorgt voor een uniek inzicht in jouw onderhoudsorganisatie. Uiteindelijk resulteert dit in een samenhangend advies om concrete verbeteringen door te kunnen voeren.

Heb je interesse of een vraag over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van asset management? Neem dan contact met ons op. Ook met vragen over andere diensten kun je altijd bij ons terecht.

Onze partners

© 2024 veerenstael.nl | Cookies