Krijg grip op je onderhoudsproces

Maintenance scan

Merk je dat het onderhoudsproces binnen je organisatie niet altijd onder controle is? Loopt de backlog alleen maar op en weet je niet meer welke taken de meeste prioriteit hebben? Of is het proces juist aardig op de rit en ben je op zoek naar de volgende verbeterslag? Met de maintenance scan biedt Veerenstael een laagdrempelige manier om jouw onderhoudsorganisatie en -processen grondig te evalueren. 

WAT IS DE MAINTENANCE SCAN

De maintenance scan bestaat uit interviews met stakeholders binnen het maintenance proces om verbeterpunten binnen je organisatie te identificeren. Dit onderzoek is gebaseerd op het Veerenstael kennismodel, dat zes centrale processtappen rondom de asset managementstrategie omvat. Op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau wordt onderzocht hoe het onderhouds- en beheerproces door verschillende betrokkenen wordt uitgevoerd en ervaren. Hierdoor krijgen we inzicht in het onderhoudsproces vanuit meerdere invalshoeken, wat leidt tot een omvattend beeld van mogelijke verbeteringen.

Waarom een maintenance scan

WAAROM EEN MAINTENANCE SCAN

Op basis van de interviews en het onderzoek krijg je een uitgebreid overzicht van de huidige staat van je onderhoudsorganisatie. Daarnaast stellen we een gedetailleerd advies op over welke verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Op deze manier krijg je inzicht in je huidige onderhoudsorganisatie en -processen en een duidelijke start voor het doorvoeren van verbeteringen.

Wat levert de maintenance scan op

  • Laagdrempelig Inzicht: Krijg op een toegankelijke manier meer inzicht in je onderhoudsorganisatie.
  • Procesuitvoering: Zicht op de uitvoering van je processen vanuit verschillende rollen.
  • Grip op Onderhoudsprocessen: Krijg controle over de kern van je onderhoudsprocessen.
  • Stappenplan om verbeteringen: Ontvang een concreet stappenplan om verbeteringen door te voeren, inclusief business cases zoals:
    o   Gecontroleerd minder storingen;
    o   Hogere effectiviteit in de productie;
    o   Zicht op je risico’s en beheersmaatregelen.

Hoe wordt de maintenance scan uitgevoerd en ingezet?

Twee maintenance consultants van Veerenstael voeren in twee dagen tijd verschillende interviews uit met de stakeholders binnen jouw onderhoudsproces. Daarnaast wordt de data van je OMS-systeem geanalyseerd. Hierdoor krijg je een gedetailleerd inzicht in hoe dit proces wordt ervaren.

De combinatie van de specifieke onderhoudservaring van jouw specialisten en de bevindingen van de Veerenstael consultants zorgt voor een uniek inzicht in je onderhoudsorganisatie. Dit resulteert in een samenhangend advies met concrete stappen voor verbeteringen, zoals het verminderen van storingen, verhogen van productie-effectiviteit en beheersen van risico’s.

Meer weten? Rik helpt je graag!

Heb je interesse of een vraag over wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact met me op. Ook met vragen over andere diensten kun je altijd bij mij terecht.

Rik Kobussen

Oprichter Veerenstael & Maintenance Management consultant

Rik Kobussen

Onze partners

© 2024 veerenstael.nl | Cookies