Werken als Maintenance Management consultant: medior en senior niveaus uitgelicht

Vandaag spreken we met Geurt en Timo, senior en medior maintenance managementconsultants bij Veerenstael, over hun persoonlijke ervaringen en werkzaamheden.

Geurt, met jarenlange ervaring in de branche, en Timo, die na zijn studie direct de krachten bij Veerenstael heeft gevoegd, gaan dieper in op projecten, persoonlijke ontwikkeling en de bijzondere bedrijfscultuur die medewerkers niet alleen in staat stelt om te groeien maar ook om echt impact te hebben in de industrie.

Wie zijn Timo en Geurt

Geurt: Ik werkte bij de gemeente Den Haag en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik kende Rik (Kobussen, partner) en Yannick (Stiphout, partner) al en hun geloof in de kracht van kennis over infra en onderhoud overtuigde mij om de overstap te maken.
Timo: Direct na mijn studie bedrijfskunde en IT werd ik benaderd door Jeroen (Struijk, partner). Veerenstael bood een unieke combinatie van mijn interessegebieden—infra en technologie—wat het een onweerstaanbare kans maakte om aan de slag te gaan en kennis op te doen in het vakgebied.

Verwachtingen in consultancy

Timo: Ik verwachtte diverse projecten aan te pakken, wat zeker uitkwam. Het werk is dynamisch en ik heb de kans om zowel advies te geven als actief deel te nemen.
Geurt: Met eerdere ervaring als consultant had ik al een goed beeld wat werkzaamheden inhielden. Het leukste vind ik een teamgerichte benadering en de mogelijkheid om diepgaande relaties met klanten op te bouwen.

Wat maakt Veerenstael anders

Geurt: We onderscheiden ons door een hechte samenwerking tussen consultants en leren continu van elkaar. We betrekken klanten op een dieper niveau en streven ernaar om niet alleen te voldoen aan hun behoeften, maar ook om significante waarde toe te voegen.
Timo: Als kleiner bedrijf is het veel persoonlijker. Deze persoonlijke benadering is zichtbaar in alles wat we doen, van dagelijkse interacties tot de manier waarop we projecten aanpakken.

Unieke kansen voor medior en senior professionals

Geurt: Bij Veerenstael staan medioren en senioren grotendeels aan het roer van hun eigen projecten. Medioren groeien door meer verantwoordelijkheden te nemen, terwijl senioren als sparringpartners opereren en direct invloed hebben op de strategische richting van projecten.

Professionele ontwikkeling bij Veerenstael

Timo: De doorlopende interactie met leidinggevenden en heldere carrièrepaden helpen bij mijn professionele groei, aangevuld met coaching en periodieke kennissessies.
Geurt: De kans om regelmatig te sparren met ervaren collega’s en de ruime mogelijkheden voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling stimuleren een leeromgeving die ik erg waardevol vind.

Uitdagingen en overwinningen

Timo: Het navigeren binnen grote, politiek gedreven organisaties kan uitdagend zijn, maar levert waardevolle inzichten op in stakeholdermanagement en projectbeheersing.
Geurt: Mijn rol is geëvolueerd naar meer autonomie en beslissingsbevoegdheid, wat me in staat stelt om breed en effectief problemen aan te pakken en oplossingen te bieden die de bedrijfsvoering van onze klanten kunnen verbeteren.

Toekomst van onderhoud en Maintenance Asset Management

Timo: Onderhoud blijft essentieel en zal alleen maar toenemen. Met de toenemende rol van technologie zoals sensoren wordt de noodzaak voor efficiëntere processen vergroot en blijft onze adviesrol van belang.
Geurt: De infra sector is zichzelf doorlopend aan het heruitvinden. Asset owners nemen steeds meer de regie en dat biedt ons mogelijkheden om processen aan te passen en te verbeteren.

Waarom Veerenstael

Timo: Veerenstael biedt de kans om tussen sectoren te switchen en actief mee te bouwen aan het bedrijf, met ruimte voor persoonlijke inbreng, vooral op onze interactieve vrijdagen.
Geurt: De diversiteit in opdrachten en de vrijheid om zelf je werkdagen in te vullen zijn slechts enkele redenen waarom Veerenstael de ideale plek is voor ambitieuze professionals.

Interesse in een carrière bij Veerenstael?

Wil je aan de slag bij het leukste asset en maintenance management consultancybureau en werken voor diverse opdrachtgevers in de productie-industrie of infra?
Bekijk onze
 carrièrepagina of neem contact met ons op!

Contact
Deel dit bericht op

© 2024 veerenstael.nl | Cookies