Een van Nederlands grootste olieraffinaderijen produceert o.a. diesel, benzine, lpg, stookolie en kerosine. Veerenstael heeft het onderhoudsplan aan de off-site cooling water facilities geoptimaliseerd, waardoor de betrouwbaarheid van het systeem is toegenomen en er ruim 90.000 euro aan OPEX en CAPEX per jaar wordt bespaard.

Risicogestuurd onderhoud

De uitdaging

Het koelwatersysteem bestaat uit een distributienetwerk en drie pompfaciliteiten. Elke pompfaciliteit beschikt over drie grote pompen met een motorvermogen van 2,2 MW en een aantal ‘kleinere’ pompen. De pompfaciliteiten worden beheerd door de verschillende business units ter plaatse. Ook de budgetten worden los gestuurd vanuit elke business unit, terwijl de grote pompen slechts over één common spare beschikken die ingezet kan worden bij revisie. Door de omvang van de pompen is het enkel mogelijk om een stuk equipment uit te hijsen vanaf een werkschip met kraan. Een van de grootste problemen was dat er geen heldere afstemming was over de business units heen wie wanneer de spare pomp kon gebruiken.

risicogestuurd onderhoud oplossingen
 

Tijdens de nieuwe onderhoudsplannen heeft Veerenstael integrale sessies georganiseerd om gezamenlijk over de business units heen tot een optimaal uitgelijnd plan te komen. Hierdoor weet nu elke business unit ruim van te voren wanneer ze deze hoge uitgaven moeten budgetteren.

Onze aanpak

Veerenstael heeft een risicostudie uitgevoerd, waarbij er met behulp van aanwezige data en de kennis van specialisten is vastgesteld dat er een lagere frequentie van pomprevisie mogelijk is, mits de conditie continu gemonitord wordt met sensoren (besparing op CAPEX). Ook de systemen die ook nodig zijn om de functie van de pompen te realiseren zijn tijdens deze studie bekeken, zoals de motoren en filters.

Al snel werd duidelijk dat er veel voordelen te behalen waren door de onderhoudsplannen te optimaliseren. De systemen die benodigd zijn voor het functioneren van de pomp zijn, waar mogelijk, gecombineerd. Hierdoor namen de kosten in OPEX af (project begeleiding e.d.).

Veerenstael heeft integrale sessies gefaciliteerd om over de business units heen tot een optimaal uitgelijnd onderhoudsplan te komen, welke vervolgens is geborgd in het SAP systeem. Hierdoor weet nu elke business unit ruim van te voren wanneer ze deze hoge uitgaven moeten budgetteren, wordt er flink bespaard op onderhoudskosten en is de betrouwbaarheid van het koelwatersysteem toegenomen.

Resultaat

  • Toename betrouwbaarheid van het koelwatersysteem
  • Besparing op OPEX/ CAPEX van +€90.000,- per jaar
  • Onderhoudskosten voor de komende 10 jaar inzichtelijk

© 2022 veerenstael.nl | Cookies